A magyar 

kultúra napja

2022. január 22.

.

Az ünnepek azok, amelyek összekötnek bennünket, amelyek megerősítik egymáshoz való összetartozásunkat. Ez a mai nap is ilyen ünnep: a magyar nép nagy családjának az ünnepe.

Ugyanazok az őseink. Királyaink, szabadságharcosaink, költőink, íróink, feltalálóink, sportolóink mind a mieink, mindannyiunké. A múltbeli események közös múltunk. Egyformán fájnak veszteségeink, sikereink pedig egyformán tesznek büszkévé mindannyiunkat. Himnuszunkra egyként dobban meg a szívünk, dalaink, meséink, táncaink közös kultúrkincsünk, a sajátunk, kedvesebbek mindennél a mi számunkra. Éppen úgy, mint egy nagy családban.

Ezeket a kötelékeket, az összetartozás érzését ápolnunk kell, hogy sose feledjük el, kik vagyunk, honnan jöttünk, és hogy tudjuk, sosem vagyunk egyedül. Sok testvérünk van, akik ugyanúgy éreznek, gondolkodnak, álmodnak, ahogyan mi – magyarul.

Ma az egész Kárpát-medencében és azon túl minden magyar ember megemlékezik erről az összetartozásról. Ma a magyar nép egy nagy családként alkot egy lelki közösséget. Közösségtől közösségig, szívtől szívig, lélektől lélekig. Amíg ezt meg tudjuk élni, amíg ezt kitartóan ápolni tudjuk, addig létezik ez a család, addig él a magyar nép.

2022. január 22-én A magyar kultúra napját ünnepelte az Életke Református Óvoda. Köszönet Katarína Zacharová művésznőnek a gyönyörű hegedűjátékért, Fábián Ferenc vállakozó úrnak és kedves családjának pedig a pompás emléklapokért.

A rajzokat és az ünnepségről készült képeket megtekintehetik a GALÉRIÁBAN.

A rajzokat és az ünnepségről készült képeket megtekintehetik a GALÉRIÁBAN.

Videófelvételek