Kedves Szülők!

Szeretnénk bemutatni Önöknek óvodánk napi szintű lelki foglalkozását, a TerelgetŐ-t.

A TerelgetŐ egy tizenöt perces reggeli áhítat a gyermekek a számára, amelyen a gyermekek felekezethez nem kötött módon találkozhatnak a keresztény/keresztyén vallással és erkölccsel. Alkalmainkat magyar gyermekirodalmunk klasszikusának, Pósa Lajosnak reggeli imádságával kezdjük, majd evangéliumi gyermekénekeket tanulunk és énekelünk, valamint megismerkedünk magyar kultúránk alapirodalmával, a Bibliával és annak minden történelmi egyházban azonos alapigazságaival.

Az óvodai áhítatok annyira tapintatos és gyengéd formában valósulnak meg, mint amilyen ártatlanok azok a kis bárányplüssök, amelyeknek a segítségével az alkalmak megvalósulnak. A Biblia történetein keresztül olyan alapvető lelki értékeket igyekszünk átadni a legkisebbnek, amelyek segítségével szeretve, elfogadva és biztonságban érezhetik magukat, megtanulják szeretni és elfogadni a másikat is, örömmel segítenek embertársaiknak, félelmeik elmúlnak, kis szívük pedig megtelik reménnyel és örömmel.

A TerelgetŐ foglalkozás választható alkalom az óvodában, a gyermekek csak szülői beleegyezés mellett vesznek részt rajta. A szülői beleegyező nyilatkozatot (letölthető itt) a szülők gyermekük óvodába való beiratkozása alkalmával töltik ki, és beleegyezésüket bármikor megváltoztathatják.