A 2022/2023 as tanévre jelenleg érvényes járványügyi előírások

A jelenleg érvényes járványügyi előírásokat az oktatási minisztérium 2022/2023-as tanévre vonatkozó, Zöld a nyitott iskoláknak című dokumentuma tartalmazza, amelyet oldalunkon is megtalálható illetve letölthető itt:

Tilos belépnie az óvoda épületébe azoknak, legyen az gyermek vagy felnőtt, akik bármilyen fertőző betegségben szenvednek, és azoknak, akik a Covid-19 megbetegedésre jellemző tünetek valamelyikét észlelik magukon: szokatlan fáradtság, fejfájás, izomfájdalom, hőemelkedés, bőrkiütés, nátha, torokfájás, íz- és szagérzékelés tompulása, köhögés, nehézlégzés, hasfájás, emésztési zavarok, hányás, hasmenés.

 Az óvodába való visszatérésekor a szülőnek a tünetmentességről szóló igazolást kell az EDUPAGE oldalra feltöltenie vagy az óvónőknek leadnia.

Ha az óvodát látogató gyermek kapcsolatba került koronavírussal fertőzöttel, vagy orvosi utasításra karanténba került, esetleg maga is megfertőződött, a szülőnek kötelessége erről azonnal tájékoztatni a körzeti orvosát, illetve az óvodát a többi gyermek védelmében.

Ha az óvoda közösségéből valaki igazoltan koronavírusos lesz, az óvoda az aktuális iskolai szemafor szerint fog eljárni.