377 külhoni óvoda adventi, karácsonyi ünnepi eseményét karolja fel a Rákóczi Szövetség.

Annak érdekében, hogy a karácsonyi készülődés a külhoni magyar óvodás gyermekek számára minél szebb és tartalmasabb lehessen, a Rákóczi Szövetség pályázatot hirdetett Magyar Iskolaválasztási Programja által érintett óvodák, óvodai csoportok karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó foglalkozásainak támogatására. A pályázat arra irányult, hogy az óvodán belüli közösségi programokat – kézműves foglalkozások, mézeskalácssütés, adventi koszorú készítése, betlehemes játék, bábfoglalkozás… – felkarolja.

Összesen 377 külhoni óvoda, óvodai csoport nyert támogatást, közülük 169 felvidéki, 20 kárpátaljai, 176 erdélyi, 11 vajdasági és 1 horvátországi.

Köztük a mi Életke óvodánk is.

A pályázaton 50 ezer forint keretösszegű támogatást igényelhettek a külhoni magyar óvodák. A kérelmeket a Szövetség honlapján november 28-ig nyújthatták be. A Rákóczi Szövetség kiemelten fontosnak tartja, hogy a magyar iskolaválasztásban és ezáltal magyar megmaradásban kulcsszerepet betöltő óvodákat támogassa és az ott dolgozó pedagógusok munkáját megbecsülje és megköszönje.

Even the bitterest fruit has sugar in it.

– Terry a O’Neal

The trees that are slow to grow bear the best fruit.

– Molière

Even the bitterest fruit has sugar in it.

– Terry a O’Neal

The trees that are slow to grow bear the best fruit.

– Molière